Onze Geschiedenis

Van het oude Amigo naar de hedendaagse culinaire vernieuwde Amigo

Restaurant Amigo is een begrip op Walcheren sinds 1992.
Het oude en vertrouwde genieten bij Restaurant Amigo.

Het bescheiden begin

1992 Ehab Elsayed en Sam Alzafari

Eerste eigenaars van het tweede Zuid-Amerikaans restaurant in Vlissingen zijn Ehab Elsayed en Sam Alzafari. Zij openen Amigo in november 1992. Amigo is het eerste restaurant van Elsayed. Inmiddels zes jaar in Nederland en begonnen met het opzetten van een aantal shoarmazaken. Elsayed en Alzafari breiden de zaak in 1995 uit waardoor er plaats gemaakt wordt voor zeventig personen. Kort daarna krijgt het restaurant een nieuwe eigenaar.

1995 George Girgis

In een advertentie in De Faam van 5-4-1995 worden de namen Georg en Adel genoemd, Georg is George Girgis, hij is de opvolger van Elsayed en Alzafari. Bij hem kun je voor 25 gulden onbeperkt spareribs eten. Een advertentie uit 8-1-1997 vermeldt behalve Georg ook de namen Atef en Ljiljana, vermoedelijk medewerkers in het restaurant.

2009 Yurden Muzaffer

Chef-kok Yurden Muzaffer neemt in september 2009 het restaurant over van Girgis. Hij geeft het een nieuw interieur en een verbeterde menukaart, waarop onder meer een echte Argentijnse steak, verschillende Mexicaanse gerechten, diverse soorten vis, een vegetarisch menu en saladebar staan. Na dertig jaar op nummer 71 verhuist Amigo in 2017 naar een groter pand aan de Nieuwendijk, waar op 12 september de feestelijke opening plaatsvindt.

Eerste advertentie van het Nieuw Geopend Amigo in de PZC op 04-11-1992.
Door de jaren veranderde Restaurant Amigo en ging met zijn tijd mee.
Naar een prachtige nieuwe locatie in 2017.

Onze belofte

Wij werken alleen met de leveranciers waar wij op vertrouwen, dat zij ons voorzien van vers, kwaliteits vlees, groenten en kruiden  om u de beste smaakervaring te laten beleven.
Yurden Muzaffer, Chef-kok

Onze filosofie


WE VOLGEN EEN Simpele BENADERING VAN GEWAS TOT TAFEL In een mooie sfeervolle ambiance

Verse ingredienten


Wij maken gebruik van verse kruiden en groenten in al onze gerechten om u een zo hoog mogelijke kwaliteit te laten proeven.

Huisgemaakt


Alle sauzen en salades die gebruikt worden zijn speciaal huisgemaakt. Zo vindt u in onze saladebar altijd verse huisgemaakte salades. En bij onze gerechten altijd heerlijk huisgemaakte sauzen.

Sfeervolle ambiance


Het restaurant word gekenmerkt door een sfeervolle ambiance.

Het restaurant is ruim ingedeeld en kan functioneel gebruikt worden voor grote groepen.

De Chef van het Restaurant Amigo

Chef Muzaffer begon na zijn studie met koken in het buitenland dat hem naar Nederland heeft geleid. Ondertussen heeft hij meer dan 20 jaar ervaring als (chef) kok en bezit hij al bijna 10 jaar ervaring als eigenaar van zijn eigen restaurants.

Door de jaren heen heeft hij zijn gerechten verbeterd en zijn sauzen naar een hoger niveau gebracht. Dit kan hij alleen bereiken door een hoge kwaliteit te eisen van zijn leveranciers die hem zijn verse producten verzorgen en altijd zijn receptuur van zijn gerechten en sauzen te verbeteren.